Доколку го заборавивте корисничкото име, внесете ја Вашата е-маил адреса, потоа кликнете на копчето Испрати корисничко име. Корисничкото име ќе биде испратено на е-маил адресата.
Доколку го заборавивте и корисничкото име и лозинка, првин побарајте потсетник за корисничкото име, а потоа на лозинката. За да Ви го испратиме корисничкото име, внесете ја Вашата е-маил адреса, оставајќи го полето за корисничко име празно. Потоа кликни на копчето Испрати корисничко име. Корисничкото име ќе биде испратено на е-маил адресата. Повторете ја постапката за потсетник за лозинка.
Доколку ја имате заборавено лозинката, но се сеќавате на корисничкото име, внесете го Вашето корисничко име и е-маил адреса. Потоа кликни на копчето Испрати лозинка. Наскоро ќе добиете нова лозинка. Користете ја новата лозинка за најавување на Tortijada.mk.

Анти-spam задача: составете ја сложувалката како на сликата